Innovation in Research Excellence in Management & Development Work
   EN   MK

МКД / ФРАНЦУСКА ДОНАЦИЈА ОД ТРИ ВОЗИЛА И ОПРЕМА ЗА ТЕРИТОРИЈАЛНАТА ПРОТИВПОЖАРНА ЕДИНИЦА ОД БИТОЛА

Skip Navigation LinksHome - News
Published on: 14-06-2022 Back


 Како резултат на добрата соработка на општина Битола, со Амбасадата на Франција и почесниот
 конзулат во Битола, возниот парк на територијалната противпожарна единица во Битола е
 дополнет со три возила и друга опрема за интервенција при шумски пожари. Донацијата доаѓа од
 Асоцијацијата „Working together“, од Франција, а нивни обучувачи, изминатите денови, вршеа
 обука на битолските пожарникари за ракување со доставената опрема. На денешниот настан, на
 кој беше промовирана оваа донација, свое обраќање имаше Амбасадорот на Франција, Н.Е Сирил
 Бомгартнер.

 
 Со примањето на донацијата од Република Франција, општина Битола, ги зајакнува своите
 капацитети во противпожарната заштита, истовремено продлабочувајќи ја соработката со
 здружението „Working Together”, започната во 2009 година.

За повеќе информации кликнете тука
 
 
Back