Innovation in Research Excellence in Management & Development Work
   EN   MK

ДОНАЦИЈА ОД ОПРЕМА И УНИФОРМИ ЗА СТРУШКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ

Skip Navigation LinksHome - News
Published on: 10-05-2022 Back


 Професионална униформа за шумски пожари, алатки и дрон за рано детектираење на шумските
 пожари, како и компресор за полнење на дишни апарати се дел од новата опрема која ја доби
 Територијалната против пожарна единица во Струга.


 Ова е дополнителна подготовка за престојната летна сезона кога пожарите се поактивни, а
 пожарникарите се секогаш спремни за извршување на задачите на терен за посигурен и
 побезбеден град и граѓани.

 Донацијата е во рамки на проектите „Пост ковид – општините како двигатели на одржлив развој“ и
 „Зајакнување на општинските совети“ од УНДП Македонија и Швајцарска агенција за развој.

                                                                   За повеќе информации кликнете тука.


 
Back