Innovation in Research Excellence in Management & Development Work
   EN   MK

МКД / СО ЈАПОНСКА ДОНАЦИЈА ВЕЛЕШКАТА БОЛНИЦА ДОБИ РЕНТГЕН АПАРАТ ВРЕДЕН 60 ИЛЈАДИ ЕВРА

Skip Navigation LinksHome - News
Published on: 14-11-2022 Back


 Јапонската амбасада во земјава донираше на велешката Општа болница дигитален апарат за
 рентген снимање вреден 60 илјади евра. Донацијата е дел од програмата за мали грантови на
 Јапонската амбасада за поддршка на здравството, образованието и екологијата во земјава. Од
 1966, Јапонија во Македонија донирала 8,5 милиони евра за 171 проект.


 За повеќе информации кликнете тука
 
 
 
 
 
 
 
 
Back