Innovation in Research Excellence in Management & Development Work
   EN   MK

МКД / МЕДИЦИНСКА ОПРЕМА ВРЕДНА НАД 61 ИЛЈАДА ЕВРА ДОНАЦИЈА ОД ТУРЦИЈА ЗА ТЕТОВСКАТА КЛИНИЧКА БОЛНИЦА

Skip Navigation LinksHome - News
Published on: 09-11-2022 Back


 
Клиничката болница во Тетово доби донација медицинска опрема во вредност од три милиони и
 700 илјади денари од Турската агенција за соработка и координација (ТИКА). Програмскиот
 координатор на ТИКА Халим Омер Согут денеска опремата ја предаде на раководството на
 болницата.


 Одделот за торакална хирургија доби опрема која се состои од инфузиона пумпа, флексибилен
 бронхоскоп, подвижен апарат за ЕХО, инфузомат, перфузор, аспиратор за операциона сала, три
 мали аспиратори, два апарати за торакална дренажа.

 За повеќе информации кликнете тука
 
 
 
 
 
 
Back